temat dla tych którzy przypalają wode na herbate:)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Oaza Bieżanów Stary Strona Główna -> Cook Master
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Śro 21:54, 28 Mar 2007    Temat postu: temat dla tych którzy przypalają wode na herbate:)

czyli tak ogólnie rzecz birąc chciałabym zeby ktoś tu napisal jakies mega banalne przepisy na coś dobrego Wink i to takie które każdy nie utalentowany kulinarnie człowiek bedzie mógł wykonac Wink juz mi ślinka cieknie Wink
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Śro 23:16, 28 Mar 2007    Temat postu:

co do gotującej wody to można w mikrofali Ya winkles i to już od razu w szklance
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Czw 15:49, 29 Mar 2007    Temat postu:

hmmm... znajdźmy pierw jakieś truskawki/borówki, następnie kupmy kefir/zróbmy kwaśne mleko(ale kwaśne, nie skisłe), następnie wrzucamy to do miksera i wrummmm picio całkiem dobre gotowe:) Oczywiście proponuje to pierwej schłodzić mocno w lodówce. Dla lubiących troszkę słodsze trunki wystarczy dosypać ze 2 łyżki cukru.

Proporcje wg uznania, jednak na 0,5kg truskawek dolać 2 kefiry(450ml jeden) jest dość optymalnym rozwiązaniem
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Czw 15:53, 29 Mar 2007    Temat postu:

haha, a teraz coś banalnego ale mistrzowskiego. Idziemy do sklepu, kupujemy:
1l mleka
2 torebki budyniu

Dalej postępujemy tak jak jest napisane na torebkach:)
Do ulepszenia smaku polecam dolać(juz po przyrządzeniu budyniu) troszkę soku malinowego do miseczki Smile
1l budyniu to nie lada wyzwanie xD
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Czw 19:06, 29 Mar 2007    Temat postu:

a co do napojów że już lato się zbliża to polecam "gorąco Little thongue man " zemleć na robocie kuchennym albo takim do robienia koktajli kostki lodu. Lód do szklanki -> zalać sokiem i pić.
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Czw 20:56, 29 Mar 2007    Temat postu:

Co do przepisu z truskawkami lub borówkami to polecam tez taka miksture z bananami-> chyba sie troche zaplatłam.
Wystarczy wlać troche mleka do szklanki pokroic 1 banana i zmiksować nio i of course cukier według uznania Smile
Powrót do góry
@net@
Magagrafoman



Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: BoGuCiCkA;P

PostWysłany: Sob 9:19, 31 Mar 2007    Temat postu:

A ja tam się zastanawiam jakim sposobem można przypalić wodę na herbatę....
spróbujcie sobie herbatę z odrobiną mleka lub śmietanki...nie wiem czy będzie wam smakowało ale to naprawdę dobre...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
@net@
Magagrafoman



Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: BoGuCiCkA;P

PostWysłany: Sob 19:23, 31 Mar 2007    Temat postu:

jeżeli mówimy o piciu to może ktoś napisze jak można przyżądzić dobre mleko na słodko?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Sob 21:15, 31 Mar 2007    Temat postu:

podgrzać albo tego nie robić zależy jak kto lubi i posłodzić według mnie SmileSmile
a wogole to polecam goferery ze śmietanką na słodko, owocami dzemem ( roboty mojej mamy ) i jeszcze to wszystko posypać slodkim kakaem ah.. nie moge wiecej pisać o takich rzeczach bo robie śię głodna Smile
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Nie 1:34, 01 Kwi 2007    Temat postu:

wyciągamy grilla z piwnicy po zimie, ładujemy papieru na rozpałkę, troche cienkich drewienek, a później najlepiej drewna z jakiejś choiny (może być Bożonarodzeniowa Very Happy ). Na ruszt kiełbaska pilnujemy żeby ogień ich nie spalił. Gotowe. Polecane z musztardą bądź keczupem, wedle uznania. Smacznego
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Nie 11:52, 01 Kwi 2007    Temat postu:

Kupujemy "Jacobs capuccino specials" gotujemy wode chyba w czajniku,zalewamy jacobsa, słodzimy i delektujemy się bjutifól aromatem sese ^_
Powrót do góry
@net@
Magagrafoman



Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: BoGuCiCkA;P

PostWysłany: Nie 15:00, 01 Kwi 2007    Temat postu:

a może ktoś pomyślał o lizakach domowej roboty?
wystarczy tylko wsypać troche cukru do gorka i gotować dopuki nie zrobi sie bronzowe...tylko trzeba uważać by sie nie oparzyć....
potem nabieramy na łyżeczke, polewamy zimną wodą i gotowe....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Oaza Bieżanów Stary Strona Główna -> Cook Master Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin