Twaróg ze śliwkami nie nazwa się liczy tylko smak

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Oaza Bieżanów Stary Strona Główna -> Cook Master
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
@net@
Magagrafoman



Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: BoGuCiCkA;P

PostWysłany: Pon 17:31, 12 Mar 2007    Temat postu: Twaróg ze śliwkami nie nazwa się liczy tylko smak

25 dag śliwek
1/4 litra wody
1 kieliszek (25 ml) araku
8 dag cukru
1/2 torebki budyniu waniliowego
25 dag twarogu
8 dag cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki śmietany
***************************
1. Śliwki umyć, przepołowić, wyjąć pestki, pokroić na drobne kawałki. Zagotować z wodą, arakiem i cukrem. Mieszając zagęścić na małym ogniu.
2. Budyń rozprowadzić w niewielkiej ilości wody i zagęścić nim rozgotowane śliwki.
3. Twaróg wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną, przyprawić do smaku.
4. Masę śliwkowo-budyniową i twaróg ułożyć warstwami w wysokich kielichach. Przybrać ,,kołpaczkiem" z twarogu. Little thongue man Little thongue man Little thongue man


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
poleczka
Gość






PostWysłany: Pon 17:40, 12 Mar 2007    Temat postu:

TY DOBRE TO . RADZĘ SPRÓBOWAĆ
Powrót do góry
@net@
Magagrafoman



Dołączył: 06 Mar 2007
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: BoGuCiCkA;P

PostWysłany: Sob 12:09, 17 Mar 2007    Temat postu:

Radzę spróbować.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Oaza Bieżanów Stary Strona Główna -> Cook Master Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin