@net@ |
Wysłany: Pon 17:00, 12 Mar 2007 Temat postu: Krem truskawkowo-migdałowy |
|
50 dag truskawek
15 dag cukru
11/2szklanki bitej śmietany
1 szklanka gęstej śmietany
10 dag posiekanych migdałów
2 łyżki likieru truskawkowego.
DO PRZYBRANIA:
5dag truskawek
1\8 litra śmietanki.
*****************************************************
1. Truskawki dokładnie umyć, każdą podzielić na pół i utrzeć z cukrem. Kilka owoców zachować w całości.
2. Ubić śmietankę z gęstą śmietaną, dodać posiekane migdały i wymieszać z utartymi truskawkami.
3. Całość doprawić do smaku likierem truskawkowym, podzielić naporcje i włożyć do pucharków.
4. Udekorować bitą śmietaną i pokrojonymi na ćwiartki truskawkami.
|
|